Felforgatók

A hála egy nagyon rossz dolog - Litkai Gergely

Episode Summary

Litkai Gergely, rövid ügyvédkedés és számos tévés poénírói munka után úgy döntött, megépíti a magyar stand-up-comedy világát. Nem volt könnyű menet, de mára a magyar humoristák jelentős része a Dumaszínházból indul az egyéni hírnév felé. Hogyan csinálta? Kadarkai Endre a magyar humor felforgatójával beszélgetett.

Episode Notes

Litkai Gergely a jelenkori magyar humor egyik legmeghatározóbb embere. A Felforgatók első adásában elárulta, miért vállalta el a Szuperbojz című film forgatókönyvírását, miközben minden porcikája tiltakozott ellene és mit tett azok után, hogy meglátta a nem éppen kielégítő végeredményt.

Beszélgettünk arról is, szerinte mit ront el rengeteg vállalkozó, és hogyan kerülték el ezt a hibát a Dumaszínház felépítésekor. Kiderül az is, milyen esélyekkel indul Magyarországon egy stand-up-karrierben reménykedő ember.

Hogy lett sztárhumorista Kőhalmi Zoltánból, akit az őt jól ismerő és sokra tartó Fábry Sándor sem mert volna a színpadra engedni és arról is beszélgettünk, hogyan élte meg, amikor Bödőcs Tibor 2008-ban kilépett a Dumaszínházból.

Az adásban elhangzó hivatkozások:

Prohibition című dokumentumfilm

A műsorban hallható Aranyos Marica-bejátszás forrása a YouTube-on látható: „10 éves a Dumaszínház” című dokumentumfilmben.