Felforgatók

A siker egyik fokmérője, hogy mennyien utálnak - Csermely Ákos

Episode Summary

Mindenki ismeri a magyar médiában, pedig se tévében, se rádióban és kiadónál sem dolgozik. Ő szervezi viszont a magyar média legfontosabb szakmai eseményeit. Évente több alkalommal képes rávenni kétezer médiást, hogy félretéve a versenyt, a politikai határvonalakat, együtt töltsenek néhány napot Siófokon. Kadarkai Endre Csermely Ákossal beszélget sikerről, motivációról, bukásról, munkaalkoholizmusról.

Episode Notes

Lázadó típus, aki világéletében rettegett az unalomtól. Már gyerekkorában gyakran tanúsított ellenállást: óvodás korában felgyújtotta a kantáros rövidnadrágját, mert nem tetszett neki, hogy azt kell felvenni. Azt mondja, beszürkül az, aki beáll a sorba. Ma munkaalkoholistának tartja magát, rajong a családjáért, de nem lenne saját maga főnöke. 

Van a kertjében egy diófa, ahova éjjel háromkor leül gondolkodni, jegyzetelni a sárga papírjaira, ha éppen nehéz a dolog. Időnként indulatos, határozott céljai vannak és nehezen tudják letéríteni az odavezető útról. Bár biciklizik, sétáltatja a kutyáját és zongorázik is néha, nem tudja elképzelni, hogy valaha is megálljon. 

Egy 2010-es konfliktusba majdnem belebukott, de ő és a konferenciái sosem váltak szét. sőt csak erősödött köztük a kötelék.