Felforgatók

Hodász atya: az igazság mindennél fontosabb

Episode Summary

Hodász András, vagy ahogy hívei szólítják Hodász atya minden tekintetben eltér a papokról alkotott sztereotípiáktól. Motorozik, edzőterembe jár, fent van a Youtube-on, ahol Papifrankó nevű csatornáját több ezren követik. Van Instagram oldala is, mert így éri el a legegyszerűbben a fiatalabb generációt. Kadarkai Endre egy vérbeli XXI. századi pappal beszélgetett.

Episode Notes

A papokról sokféle sztereotípia él az emberekben, jellemzően nem motorozó, edzőterembe járó, gitározó embereket képzelünk el. Hodász András ezeket az elképzeléseket döntötte meg és szenvedélyesen keresi az új utakat. Azt mondja nem a kereszténység üzenete változott, hanem csak az, ahogyan azt el kell mesélni. 

Miért választotta a szerelem és a színészi pálya helyett a papi hivatást egy merész és vagány srác 26 évesen? Milyen egyházi reformokat tart fontosnak és hogyan próbálja meg ledönteni az egyházról és a papságról alkotott sztereotípiákat? Hogyan gondol a 21. században egy misére, elképzelhetőnek tartja-e, hogy feladja a papi hivatást? Ezekről mind szó lesz a Felforgatók aktuális epizódjában.