Felforgatók

Kilökték a színpadra, és ő táncolt - Galambos Márton

Episode Summary

32 évesen lett a Forbes magyar kiadásának főszerkesztője. Akkor senki nem hitt abban, hogy a válság által megtépázott hazai médiapiacon egy nyomtatott lapot sikerre lehet vinni, de Galambos Mártonnak sikerült. Mára a lap mellé, online-, rendezvény- és könyvüzletágat építettek, az introvertált főszerkesztő pedig ezrek előtt tart előadásokat.

Episode Notes

Galambos Márton 32 évesen óriási lehetőséget kapott. Állásinterjúzhatott a Magyarországra behozott Forbes főszerkesztői posztjáért. Felvillanyozta a lehetőség, ugyanakkor tele volt kétséggel. Végül őt választották, és el is vállalta, de az első lap összerakása maga volt a pokol. 

Akkor nehezen tudta elképzelni, hogy ezt az idegőrlő, éjszakázásokkal teli munkát hónapról hónapra meg kell majd ismételni. Ennek azonban már 6 éve. Mára az újság kiforrta magát, hivatkozási ponttá vált, üzletemberek szakmai pályafutásában jelent mérföldkövet, ha a címlapjára kerülnek. 

De hogyan élte meg mindezt a főszerkesztő? Örök konfliktuskerülőként hogyan birkózik meg azzal, amikor nagyhatalmú (és pénzű) emberekkel szemben kell megvédenie az újság szakmai érdekeit? Miképp épített csapatot? Melyik volt a legjobban megbánt címlap? És hogyan vált ebből az introvertált férfiből egy bátor, akár 1000 ember elé is magabiztosan kiálló előadó?

Ezekre a kérdésekre is választ ad Kadarkai Endre interjúja Galambos Mártonnal, a Forbes főszerkesztőjével.